Carnitina, un rol important in controlul greutatii

talie supla

Silueta, talie supla ? carnitina

Carnitina este prezentă în corp, in special in organele ce au un consum ridicat de energie. Intervine in metabolismul acizilor grasi cu lant lung, facilitand transportul intracelular catre mitocondrii, pentru a fi  transformati in energie.

  • joaca un rol deosebit de important in metabolismul energetic al inimii, care obtine 70% din energie prin combustia acizilor grasi .
  • concentratia de carnitina este crescuta in inima, muschii sau organele reproductive masculine.
  • aportul exogen de carnitina se face prin alimentatie, o sursa importanta fiind carnea rosie.
  • o dieta echilibrata furnizeaza 100-300 mg de carnitina/ zi .
  • organismul este capabil să sintetizeze carnitina in mici cantități din 2 aminoacizi esențiali (lizină și metionină daca și cofactorii necesari (vitaminele C, B3, B6 și fier) sunt disponibili în cantitate suficientă și la momentul potrivit.

Atunci când aportul unuia dintre acești nutrienți este insuficient, capacitatea organismului de a produce      L-carnitină este restricționată, ceea ce poate afecta atat stocarea grasimilor, cat si capacitatea de efort. Studiile efectuate au arat ca suplementarea un carnitina ajuta la controlul greutatii corporale. Stimuleaza oxidarea acizilor grasi,  in special cand este asociata cu masuri dietetice si exercitiu fizic

L- carnitina, administrata stimuleaza arderea acizilor grasi pentru producerea de energie 

pe timpul unui efort de intensitate moderată, ajuta la creșterea consumului de oxigen al muschilor, reduce productia de radicali liberi. Stimuleaza arderea acizilor grasi pentru producerea de energie, diminueaza catabolismul proteic pe timpul eforturilor intense, diminueaza producția de energie anaerobă, scazand nivelul de lactat în mușchi. Rezervele de glicogen sunt pastrate si pot fi utilizate in cazul cresterii intensitatii exercitiilor. Creste anduranta și forta. Pentru o eficacitate optima, se recomanda administrarea cu 1h sau la 30 de minute inainte de efort. Numeroase studii atestă eficacitatea și siguranța în utilizare la dozele recomandate, de 1 pana la 2 g / zi). 

Toate produse STC Nutrition contin L-carnitina, Carnipure 100 % pura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Main Menu